Rovatok


Fishtechnics az IWIW-en, hogy megismerjük egymást!

Hirdetés

Keressük a hónap horgászát!

Küldd el a neved,a fogot hal adatait, fotóját, fogás körülményeit IDE! fishtechnics@gmail.com

Hol horgásszak? Tótérkép és infobázis

Friss topikok

  • Mátyásné Siklódi Rita: Sziaszt, Ilyen vagy X2, illetve energoteam kapásjelzőre lenne szükségem 1 eltörött a 6 bol. Ha tud... (2022.08.01. 15:30) B. Richi Falcon STL kapásjelző szett
  • Kuku: A kecsegének felfelé kunkorodó pinokkió orra van. :) Ez a legszembetűnőbb. Illetve a színe általá... (2013.06.27. 10:24) Rábai fogások
  • FishTechnics: Reméljük, hogy a hölgy nem azonos a pornósztár Anita Dark "művésznővel"... A fotók alapján, én ne... (2012.01.04. 14:55) Szőke ciklon és a henteskés
  • Anno Blogger: Sziasztok! Szeretnék ajánlani egy érdekes szolgáltatást, gondolom itt a helye, biztos nálatok is ... (2010.06.12. 17:19) Vásárlás külföldről - eBay
  • FishTechnics: A rendeléshez elsősorban angol nyelvtudás kell. Meg kell nézni, hogyan szállítanak, mert a hazai p... (2009.02.27. 14:34) Horror drágulás a horgászpiacon

Képgaléria

Versenynaptár - Országos, Részletes

FishTechnics

Csalik, beszámolók itthonról, külföldről. Érdekességek a pontyozás világából, úgy, ahogy máshol nem nincs!

Házi vs. gyári

2007.10.14. 12:08 | FishTechnics | 2 komment

Már jó rég nem jelentkeztem újabb brainstormmal, így most egy, az eddigieknél is szubjektívebb megnyilatkozással rablom drága időtöket.   Minap sikerült egy igen érdekes, és jó társaságba csöppennem. Volt ott bojligyártó, alapanyag importőr-forgalmazó, öreg balatoni pecás, webshopos, teszter. Mivel okosat nem tudtam szólni, inkább egy habos hosszú kávé mögül hallgattam és figyeltem. A zacskós, azaz gyári bojlira terelődött a szó.
Őszintén szólva, sosem hittem volna, hogy ők valaha is egybehangzóan kijelentik, hogy a gyári bojlik categoicus imperativus elítélése ostobaság. Mint ahogy az is, mikor kapástalanság esetén a leggyengébb láncszemnek azonnal a csalit/bojlit gondolja a horgász, pedig mennyi-mennyi faktor van még, melyek közül egynek elég csütörtököt mondani, s máris bebuktuk a pecát.

Ahogy a bojlit is házira és gyárira, úgy e kettőt további két kategóriára lehet szétválasztani. Otthoni, vagy saját készítésnél van aki barkácsol, és aki szent meggyőződésétől vezetve –minél drágább, annál jobb- csak a legfelső polcról hajlandó válogatni, s szépen töltögeti a piaci résztvevők zsebeit. Előbbi ötven-száz forintokon spórolgat, s nem minden esetben ismeri az anyagok tulajdonságait, és szívja a fogát, ha még három-négy perc múlva sem jött fel semmi a főzővíz felszínére. Utóbbi pedig nem hozzávalót, hanem márkanevet vásárol, s egy tóparti szakértésen úgy röpködnek a márkanevek és a tízezrek, mint gyülekező fecskék.
A gyáriból van egy pejoratíve is érthető olcsó, és egy drágább. Igazán nem vagyok anglomán, de el kell fogadjuk, bizony nagyobb sikerrel alkalmazhatjuk mondjuk a kis hazánkban legelterjedtebb majmos-napos vagy a robbanós-csillagos golyókat, mint… Ha most leírom azt, amit gondolok, és az asztalnál elhangzott, akkor megint pellengérrel állok, s megint berágnak. Ecce homo… Előbbi három-hatszorosába is kerülhet, mint az utóbbi, s valahogy mégsem mérhető le azon, melyik csapat tesztere látható többet húszplusszossal, vagy harmincassal a horgászmagazinnak mondott reklámújság „általános iskola-harmadik osztály” szinten megfogalmazott havi igehirdetésében.

  Valaki közbevetette az asztalnál, hogy igen ám, de mi csóró nép vagyunk. Míg egy nyugati fiatal heti száz-százhúsz eurót is ráfordíthat, addig nálunk ez negyedéves, jobb esetben kéthavi keret. Igazat is adtak neki azzal a megállapítással, hogy hiányzik a középkategóriás vásárló.

Aki tudja, hogy mit miért és mire akar, s meg is találja az ABSF és a Century közt. Nem is beszélve arról, hogy lassan több webshop lesz, mint aki neten ilyesmire rendszeresen és tételesen pénzt költő vásárló. Végül a konklúziót az alábbiakban állapította meg a nemes társaság: Amíg egy-egy magára valamit is adó vállalat piacra dob egy csalit, addig hosszú-hosszú évek telnek el. Vizek tucatjain próbálják hónapokig. Hogy ez mennyire van így? Meg kell nézni Kevin Maddock, Martin Lock, vagy Leon Hoogendijk nevével fémjelzett termékcsaládot, s néhány külföldi fórumot, vagy beszámolót. Vagy közelítsük meg a dolgot„hazai divat” felől egy kérdés formájában: Mennyiben vethető össze a Giganttal, vagy Kinggel az M1 vagy M2 az SBS-től? Vagy ezek mixével egy kétes forrásból származó barkácsmix?

Címkék: bojli ponty halak

A bejegyzés trackback címe:

https://fishtechnics.blog.hu/api/trackback/id/tr14195751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vau · http://kahuna.blog.hu 2008.02.25. 11:24:14

Szia!

Eskuszom nem ertelek, pedig tobbszor megprobaltam feldolgozni az informaciot.

"Vagy közelítsük meg a dolgot„hazai divat” felől egy kérdés formájában: Mennyiben vethető össze a Giganttal, vagy Kinggel az M1 vagy M2 az SBS-től? Vagy ezek mixével egy kétes forrásból származó barkácsmix?"

En azt tapasztaltam, hogy borzalmasan divatos bizonyos markak megvasarlasa, altalaban jozan megfontolas nelkul, csak azt a harom betut figyelve. Legyen az a harom betu Fox, vagy SBS.

A hazi mixeket tekintve en kiemelnem a Schlotti fele keressunk meg mindenfele jominosegu alapanyagot, es ne veletlenszeru csodacuccal probaljunk eredmenyt elerni - modszert.

Nagyon imponal, hogy az emlitett ember nagyon sokat fordit arra, hogy megkeresse a raciot amogott, amit belekever a csaliba. A "zacskos", "vodros" csodamixekkel kapcsolatban pont az az ellenerzesem, hogy a felhasznalojanak goze sem lesz arrol, mi miert hatekony. Keszre ragva kap valami kevereket, ami bizonyos helyzetekbe jol fog mukodni - ezesetben nyilvan promotalja ezt mindenkinek akivel csak talalkozik - ill. bizonyos helyzetekben nem - ez esetben persze uton utfelen fogod hallani tole, hogy olyat tobbet nem vesz.

Egy szo mint szaz: nem ertem a mondatot :D

Fishtechnics 2008.02.28. 18:57:56

Szia!

Igen, a három, ill. ötbetűs varázs nagyon elvakít mindenkit. Sajnos nem véletlen, de ez már más kérdés...

A vödrös mixek sem vehetőek egy kalap alá. Lásd: The Source. Be kell látni azt is, hogy nem elég egy golyóval mindig, és mindenhol próbálkozni. Lásd megint: a májas bojlik bedöglése hidegfront jelentkezésekor. Erről Honyák Gábor mester többet tudna mondani.

A példa csak egy példa, még ha nem is a legjobb. Írhattam volna Dynamite-ot, vagy Mainline-t, az értelme ugyanaz. Mégegyszer a kérdés: össze lehet-e hasonlítnani egy abszolút alsó kategóriás, erősen megkérdőjelezhető minőségű csali egy high-end-el?
A carpmania oldalán is, és itt is találkozhatsz olyan beszámolókkal, ahol a két szélső értéket vetettem/vetették össze. Azok konklúzióit lásd ott.

Zero Tolerance - C&R!
süti beállítások módosítása