Rovatok


Fishtechnics az IWIW-en, hogy megismerjük egymást!

Hirdetés

Keressük a hónap horgászát!

Küldd el a neved,a fogot hal adatait, fotóját, fogás körülményeit IDE! fishtechnics@gmail.com

Hol horgásszak? Tótérkép és infobázis

Friss topikok

  • Mátyásné Siklódi Rita: Sziaszt, Ilyen vagy X2, illetve energoteam kapásjelzőre lenne szükségem 1 eltörött a 6 bol. Ha tud... (2022.08.01. 15:30) B. Richi Falcon STL kapásjelző szett
  • Kuku: A kecsegének felfelé kunkorodó pinokkió orra van. :) Ez a legszembetűnőbb. Illetve a színe általá... (2013.06.27. 10:24) Rábai fogások
  • FishTechnics: Reméljük, hogy a hölgy nem azonos a pornósztár Anita Dark "művésznővel"... A fotók alapján, én ne... (2012.01.04. 14:55) Szőke ciklon és a henteskés
  • Anno Blogger: Sziasztok! Szeretnék ajánlani egy érdekes szolgáltatást, gondolom itt a helye, biztos nálatok is ... (2010.06.12. 17:19) Vásárlás külföldről - eBay
  • FishTechnics: A rendeléshez elsősorban angol nyelvtudás kell. Meg kell nézni, hogyan szállítanak, mert a hazai p... (2009.02.27. 14:34) Horror drágulás a horgászpiacon

Képgaléria

Versenynaptár - Országos, Részletes

FishTechnics

Csalik, beszámolók itthonról, külföldről. Érdekességek a pontyozás világából, úgy, ahogy máshol nem nincs!

Horror drágulás a horgászpiacon

2009.01.31. 22:43 | FishTechnics | 4 komment

Gazdasági válság ide vagy oda, sokaknak nagyon jó takaró a mindennapi nehézségek elleplezésére, és némi extra profit szerzésére. A táncoló valutaárfolyam, az euroalapú piac remekül asszisztál ennek.

De lássuk hogy is megy ez. Volt ugye tavaly nyár végén a valutakereskedelmi árak mélypontja. Kettőhúszas euró, és kettőötvenötös font. Mindemellett az általunk használt eszközök nagy része angol importból származik. A nagyker euró alapon vásárol, amit forintért ad tovább. Tehát hiába a font, mi mégis az EU listaár plusz a hazai húsz-harminc százalékáért vesszük meg. Ha összevetjük a kinti, azaz a brit árakat a hazaival, hát meg fogunk lepődni. Így lehet az, hogy 300 fontos akcióban ki lehet fogni mondjuk egy FOX RX Digital szettet -említem ezt csak a műfaj "zászlóshajó-jellege" miatt- ami a mai 300 forintos árfolyammal számolva 90 lepedő. Na jó, plusz posta, az max egy százas! Mennyi is az fatornyos hazánkban? Értitek lassan?

Szóval ott tartottunk, hogy valutaárfolyam. Amikor a nyáron a béka segge alá ment minden, hirtelen "csodás" akciók jelentek meg. Ami jót is tett néhány, itthon kevéssé ismert márkának. Például a Chubnak, amely szerintem a legkiválóbb ár-érték arányú pecás cuccokkal foglalkozik. Aztán szépen felmásztak a valuták, és láss csodát, az akciók véget értek. Ami nem jelenti azt, hogy az olcsón behozott, persze nem kis mennyiségű raktárkészlet ott áll(t) a polcon sokáig. Így ma is lehet itt-ott példánál maradva Chub termékeket venni -de már nem annyira olcsón. A duma: felment az euró (!) ára, drága lesz minden. Ugyanaz a kabát, sátor, bot is, ami még 80-90 forinttal olcsóbb euró áron lett behozva.

Amit most hallani kereskedőktől az évre előre nézve: kétezer forint fölött várható a FOX horgok ára, és 130-140 ezer közé egy hármas SKY POD. Most ragozzam, hogy ha kirepülök érte az első útszéli horgászboltban vásárolva, mennyit spórolnék? Persze Angliában, mert sajnos a "sógor" nem annyira ócsó, legfeljebb, ott kapni. Például a Nasht, vagy a Venture-t. De oda is a nálunk érvényesített euró-ártábla játszik, tehát nem járunk jobban.

Szóval netre fel, és lehet rendelgetni. Most adja tippeket?

Címkék: fox on off nash chub

A bejegyzés trackback címe:

https://fishtechnics.blog.hu/api/trackback/id/tr90915169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bubufrom 2009.02.01. 09:48:10

20-30 %-nál jóval többéért kereskednek a kereskedők !!! Ha a szlovákokhoz kilátogatsz, ott is jóval olcsóbban tudod megvenni a cuccokat, mint nálunk ! pl. FOX Euro Illuminated Swinger nálunk 14500 HUF addig kinti ár szerint 3990 HUF !
lehet számolgatni a hasznot !!!

kenus 2009.02.12. 23:08:07

Az árképzést nem értem, ilyen patkány kereskedelem csak itt van Magyarországon:
A neten drágább mint a boltban, a forgalmazó drágább mint az egyszerű boltos, Szakkiállítás és vásár, FEHOVA címén szezon előtt a kifutott modellekből lekaszálják a nagykerek a piacot (az engedményes árak a nagykerár felett vannak még így is, dupla haszon)a vidéki partnerek fulladjanak meg. Én sem értettem soha nálunk miért annyi az annyi, és miért nincs az amit a gyártó honlapjáról kiválasztottam. És miért nem éri meg korrektnek lenni itthon, amikor egy német vagy egy angol válaszol, segít, körülugrál a rendeléseimért,

vanderbild 2009.02.26. 23:09:50

Sziasztok! Teljesen egyetértek mindenben. Viszont lenne egy kérdésem hogyan lehetne rendelni Angol webshopokból vagy horgászboltokból? És mennyivel jönnék ki olcsóbban? Választ előre is köszönöm.

Viktor.

FishTechnics 2009.02.27. 14:34:57

A rendeléshez elsősorban angol nyelvtudás kell. Meg kell nézni, hogyan szállítanak, mert a hazai posta tudjuk milyen... Sajnos Üzbegisztánnal egy szinten kezelnek minket sokszor, így néha elég drága a szállítás. (UPS, FedEx, DHL, stb.) Ekkor jön jól egy külföldi ismerős. A részleteket mindenképp érdemes lelevelezni a bolttal. Eddig nehéz, vagy terjedelmes tárgyakat -bojli, sátor, bot, orsó, stb.- nem vettem, pont a szállítási nehézségek miatt, de az aprócikkek mindig megjöttek - Angliábó, USA-ból. Németországból, Ausztriából soha.
Első körben érdemes körbenézni a lehető legtöbb helyen, a szállításhoz pedig szerezni egy határmenti ismerőst.
Első alkalommal a Leslie Of Luton -t ajánlom. Igen, ún. webkártya, vagy internetkártya kell. Ezt minden jobb bank ad. Jobb esetben -CIB- ingyen, rosszabb esetben -OTP- pénzért. Anélkül sajnos nem megy, vagy nehezen.
süti beállítások módosítása