Rovatok


Fishtechnics az IWIW-en, hogy megismerjük egymást!

Hirdetés

Keressük a hónap horgászát!

Küldd el a neved,a fogot hal adatait, fotóját, fogás körülményeit IDE! fishtechnics@gmail.com

Hol horgásszak? Tótérkép és infobázis

Friss topikok

  • Kuku: A kecsegének felfelé kunkorodó pinokkió orra van. :) Ez a legszembetűnőbb. Illetve a színe általá... (2013.06.27. 10:24) Rábai fogások
  • FishTechnics: Reméljük, hogy a hölgy nem azonos a pornósztár Anita Dark "művésznővel"... A fotók alapján, én ne... (2012.01.04. 14:55) Szőke ciklon és a henteskés
  • Anno Blogger: Sziasztok! Szeretnék ajánlani egy érdekes szolgáltatást, gondolom itt a helye, biztos nálatok is ... (2010.06.12. 17:19) Vásárlás külföldről - eBay
  • FishTechnics: A rendeléshez elsősorban angol nyelvtudás kell. Meg kell nézni, hogyan szállítanak, mert a hazai p... (2009.02.27. 14:34) Horror drágulás a horgászpiacon
  • NYT: Üdv! Most találtam a blogodra, gratulálok, nagyon színvonalas! Csak így tovább! Tamás (2008.12.28. 12:03) Parti fotózkodás II. rész

Képgaléria

Versenynaptár - Országos, Részletes

FishTechnics

Csalik, beszámolók itthonról, külföldről. Érdekességek a pontyozás világából, úgy, ahogy máshol nem nincs!

Frankfurter sausage - kolbászos bojlit gyúrtam

2013.04.05. 12:18 | FishTechnics | Szólj hozzá!

frankfurti.jpgKolbászos?!... Gyula barátom ódákat zengett a frankfurti kolbász aromáról. Nyilván úgy álltam hozzá, ahogy a legtöbb aromához. Aztán Gyula egyre izgalmasabb bojlikat hozott, amelyekkel egyre jobban fogott is. Darabszám, és átlagsúly tekintetében is javultak az eredményei. Persze, nem biztos, hogy ezt egy aroma tette, de azért elgondolkodtam:

                Mi lenne, ha nemcsak az aromát tennénk bele egy mixbe, hanem maga a mix is olyan lenne, mint egy kolbász? Tudom, ezzel nem mondtam újat, hisz Ladányi Tamás 2005-ben is gyártott a Big Carpnál hasonlót. Én azonban más úton indultam el.

                Először is csudába a régi berögződésekkel! Egy kolbász(os bojli)ba kell ugye valamilyen hús-alap. Legyen ez némi szárnyas- és halliszt. Emellé legyen egy kis GLM a csalogatóhatás és a beltartalom fokozásáért. Egy kis előemésztett, enzimkezelt halliszt, amelynek igen magas a vízoldhatósága. Ez többek közt ellensúlyozza a búzadarát, mint kötőanyagot, sőt, még javítja is a golyó átszivárgását. Természetesen egy kis magőrlemény, egy kis szója, ez ugye szinte alapvető.  A kolbász paprikás, így a legjobb attraktor mi lehetne más, mint a Robin Red? Ezt egy kis tört chillivel megtoldottam. A további fűszerezésről a feketebors esszenciális olaj, a tőkehalmáj olaj gondoskodik. Extraként némi füstölt hering aroma került a frankfurti mellé, és sok májlikőr. A kötőanyagok jól működtek, az állag kifogástalan lett.

Főzés közben olyan illatok terjengtek, mint egy disznóölésen kolbásztöltéskor. A golyók 16 és 20mm-es méretben várják a bevetést!

Címkék: bojli

A bejegyzés trackback címe:

https://fishtechnics.blog.hu/api/trackback/id/tr765190514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.