Rovatok


Fishtechnics az IWIW-en, hogy megismerjük egymást!

Hirdetés

Keressük a hónap horgászát!

Küldd el a neved,a fogot hal adatait, fotóját, fogás körülményeit IDE! fishtechnics@gmail.com

Hol horgásszak? Tótérkép és infobázis

Friss topikok

  • Mátyásné Siklódi Rita: Sziaszt, Ilyen vagy X2, illetve energoteam kapásjelzőre lenne szükségem 1 eltörött a 6 bol. Ha tud... (2022.08.01. 15:30) B. Richi Falcon STL kapásjelző szett
  • Kuku: A kecsegének felfelé kunkorodó pinokkió orra van. :) Ez a legszembetűnőbb. Illetve a színe általá... (2013.06.27. 10:24) Rábai fogások
  • FishTechnics: Reméljük, hogy a hölgy nem azonos a pornósztár Anita Dark "művésznővel"... A fotók alapján, én ne... (2012.01.04. 14:55) Szőke ciklon és a henteskés
  • Anno Blogger: Sziasztok! Szeretnék ajánlani egy érdekes szolgáltatást, gondolom itt a helye, biztos nálatok is ... (2010.06.12. 17:19) Vásárlás külföldről - eBay
  • FishTechnics: A rendeléshez elsősorban angol nyelvtudás kell. Meg kell nézni, hogyan szállítanak, mert a hazai p... (2009.02.27. 14:34) Horror drágulás a horgászpiacon

Képgaléria

Versenynaptár - Országos, Részletes

FishTechnics

Csalik, beszámolók itthonról, külföldről. Érdekességek a pontyozás világából, úgy, ahogy máshol nem nincs!

B. Richi Falcon STL kapásjelző szett

2007.03.20. 16:16 | FishTechnics | 4 komment

      Sokan vágyunk egy megbízható elektromos kapásjelzőre. A nagy nevek szett-táskái, rendszerei sokunknak megfizethetetlen, a kétes címke mögé bújtatott távol-keleti csodákra pedig nem szívesen bízzuk magunk. Mit lehet tenni ilyenkor? Egy alternatíva lehet ez a bőröndbe zárt kényelem: B. Richi 

    Az alutáska öt fészket rejt, ebből négy foglalt alapesetben: 3 db adóegységgel egyépített kapásjelző, és a 200m-ig működőképes vevő. A távolság ugyan kicsit csiribiri-zabszalma, mert nem startolunk rá ilyen távolságból a botra, de hát ez van, van, akinek ez is számít. A negyedik jelzőnek is ki vagyon alakítva a helye, csak meg kell vásrolni, és a megfelelő keménységű szivacs eltávolítása után ő is belefér a bőröndbe. A vevővel egyszerűen össze lehet hangolni, nem kell hozzá komolyabb műszerészi előélet. Az elemtartó fedelét, majd a tápul szolgáló 9Vos elemet eltávolítva férünk hozzá a 9 csatornás mikrokapcsolóhoz, s itt lehet állítgatni. Lényeg, hogy ugyanazokat a számokat válasszuk ki mind a jelző, mind a vevőegységen, így tudnak egymással kommunikálni. Ha a közelben más is használ ilyet, akkor a kölcsönös anyamagasztalás helyett van variációs lehetőség áthangolni szettünket a szomszéddal való kapás-adás-vétel összetévesztését elkerülendő.

Kis tárcsákkal lehet belőni a hangerőt, hangszínt, és az érzékenységet, amelyen kis fehér pöcök jelzi, merre is állunk éppen. A főkapcsoló három állású, a harmadik az éjszakai üzemmód, ilyenkor kis irányfény vana segítségünkre. Teljesen vízálló, masszív anyagokból összerakott kis készlet ez. A gombok kellő ellenellásúak, nem lönyögnek, bá a nagyobb kezű horgászok nehezebben fogják tudni állítgatni. Alul kis 2.5mm-es jack ajzat van, aki villogós swingert, vagy ilyesmit szeretne csatlakoztatni. A táska első tapintatra elég kétpálcásnak tűnik, de közelebbről szemügyre véve, tényleg alul, tényleg jól zár, csak elég gagyi a design, nem beszélve a záróelemről.

Dióhéjban: Ugyanazokat a funkciókat tudja mint egy FOX, annyi különbséggel, hogy itt nem mellékelnek kétes hasznosságú, ámbár roppant könnyen elveszthető, s nehezen pótolható apróságokat, ráadásul ötöde áron kapható. Bár nem használtam még a FOX csodajelzőjét, nem hinném, hogy kidolgozottságban, minőségben nemhogy ötször, de számottevően jobb lenne. Részleteiben jobban kidolgozott, de ennyivel nem.

A részletes bemutatás később lesz, dióhéjban csak annyit, hogy aki most gondolkodik elektromos jelző vásárlásában, jobban nézzen körül a piacon, s ne dőljön be mindjárt az első rókás, vagy majmos logónak.

!!! Nem árt tudni azonban, hogy ugyanezt a készüléket lehet kapni hasonló áron X2, ill. Energo Team márkajelzéssel is. Semmi különbség nincs a három márka közt, csupán az egyes darabokra más márkanév van szitázva!

A többi B. Richi termékhez még nem volt szerencsém, de a jelző nagyon meggyőzött. Reméljük, hamarosan bemutatja nekünk egyik, vagy másik csapat, ugyanis ők nagy tudorai ennek az új márkának.

Címkék: technika carpmania

A bejegyzés trackback címe:

https://fishtechnics.blog.hu/api/trackback/id/tr2548799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pammer Zsolt 2008.05.14. 09:45:18

Én is ilyen B. Richi kapásjelzőt szerettem volna vásárolni de egyenlőre lemondtam róla. Hogy miért? Az egyik horgász szomszédom pont ezt a fajta jelzőt vásárolta meg velem próbálta ki és tökéletesen működött 200 m-es hatósugárban. De most jön a lényeg a kapásjelző 3 napos használat után elromlott. A vevő egysége ezt követően a jeleket csak 15-20 m-ről vette utánna semmit nem jelzett. A jelző vissza lett vive a boltba ahol természetesen kicserélték egy másikra mivel garancia van rá. a Horgász szomszéd örömmel dicsekedett a cseréről. Természetesen ezt is rögtön ki próbáltuk tökéletesen üzemelt a készülék 200 m es hatósugárban. De most jön a lényeg hogy én miért nem vennék ilyen készüléket! A kicserélt új készülék szintén 3 napig üzemelt és elromlott a vevő egysége a jeleket kb 8-10 m-ről volt képes venni. Természetesen telefonálva lett a horgászboltba ahol azt a választ kapta hogy vigye vissza és kicserélik. De meddig kell még cserélgetni ez itt a kérdés? Szóval ezért mondtam le a készülék megvásárlásáról pedig nagyon tetszet amit idáig olvastam róla. Most próbálok másik jelözt keresni de sajnos nem találok ami árban ennyi lenne és a hatósugara is eléri a kétszáz métert. Egyébként én regteget horgászom /bojlizok/ amikor csak tehetem napokat kint vagyok a vizen. Van rádios jelzőm azt szerettem volna kicserélni de marad a régi ami kb már 5 éve jól üzemel.

FishTechnics 2008.05.14. 20:11:03

Kedves Zsolt!
Olyan problémát ecseteltél, amire még nem gondoltam. Én eddig max 100 150 méterre szoktam magukra hagyni a botokat -kiengedett fékkel. Addig nem volt eddig gond vele. Sajnos néha ki lehet fogni piszok rossz szériákat, lehet, hogy a kedves szomszéd is olyanba szaladt be, VAGY ki sem cserélte a boltos az eszközt. Megjegyzem a Pelzer és az Energo Team ugyanezt árulja csak árban van különbség. Szerintem ne add fel. Én csak jó tudok mondani róla.

Pammer Zsolt 2008.05.15. 13:47:52

Én nem is a távolságot mondtam mivel mi sem hagyjuk ott olyan messze a botokat hanem azt hogy 3 napos használat után az adővevőkészülékek már csak 8-10 m-ről vették a jelet utánna nem érzékeli a kapásjelzők jelét. A boltos elöttünk cserléte ki egy másikra a készüléket ami három napot bírt. Most a boltos szólt a szállítónak hogy mi történt de az sem tudott mit mondani egyenlőre várunk mit mondanak. Én is kiváncsi leszek a fejleményekre mivel én is ezt a készüléket vettem volna meg. Ha sikerül megoldani ezt a problémát és végre hoznak egy jó készüléket arról tájékoztatlak. Természetesen akkor én is vásárolok egyet.

Mátyásné Siklódi Rita 2022.08.01. 15:30:00

Sziaszt,
Ilyen vagy X2, illetve energoteam kapásjelzőre lenne szükségem
1 eltörött a 6 bol.
Ha tudtok eladót kérlek jelezzétek.
Nekünk 10 éve tökéletesen működik
Köszönöm szépen
süti beállítások módosítása