Rovatok


Fishtechnics az IWIW-en, hogy megismerjük egymást!

Hirdetés

Keressük a hónap horgászát!

Küldd el a neved,a fogot hal adatait, fotóját, fogás körülményeit IDE! fishtechnics@gmail.com

Hol horgásszak? Tótérkép és infobázis

Friss topikok

  • Mátyásné Siklódi Rita: Sziaszt, Ilyen vagy X2, illetve energoteam kapásjelzőre lenne szükségem 1 eltörött a 6 bol. Ha tud... (2022.08.01. 15:30) B. Richi Falcon STL kapásjelző szett
  • Kuku: A kecsegének felfelé kunkorodó pinokkió orra van. :) Ez a legszembetűnőbb. Illetve a színe általá... (2013.06.27. 10:24) Rábai fogások
  • FishTechnics: Reméljük, hogy a hölgy nem azonos a pornósztár Anita Dark "művésznővel"... A fotók alapján, én ne... (2012.01.04. 14:55) Szőke ciklon és a henteskés
  • Anno Blogger: Sziasztok! Szeretnék ajánlani egy érdekes szolgáltatást, gondolom itt a helye, biztos nálatok is ... (2010.06.12. 17:19) Vásárlás külföldről - eBay
  • FishTechnics: A rendeléshez elsősorban angol nyelvtudás kell. Meg kell nézni, hogyan szállítanak, mert a hazai p... (2009.02.27. 14:34) Horror drágulás a horgászpiacon

Képgaléria

Versenynaptár - Országos, Részletes

FishTechnics

Csalik, beszámolók itthonról, külföldről. Érdekességek a pontyozás világából, úgy, ahogy máshol nem nincs!

Pécsi pecaboltok interaktív N A G Y T E S Z T

2007.03.10. 19:58 | FishTechnics | 4 komment

Egy (kon)kurrens fórumban vetődött fel egy boltajánló ötlete, s legalább akkora érdeklődés mutatkozott iránta, mint vizitdíj-nyugtára egy hétfő reggelen. Így nyakamba véve a várost, valamint felidézve a régi, és kevésbé régi vásárlások emlékeit, egy rövid élménybeszámolóval bogoznám a nap közben gordiuszira kötött idegeiteket.

                Mi is maradt ki eddig? A Puskin utcába költözött, korábban a Magasházzal szemben, a Dr. Doktor Sándor dicstelen tanácsköztárasági népbiztos máig tündüklő szobra mellől. Elköltözése óta nem volt szerencsém betérni a hölgyekhez, de reméljük a minőség nem csökkent. Egy megboldogult üzletről most nem írnék nekrológot, így sétáljunk tovább.                
                ABSF márkabolt, ill. az Aranyhorog a Hungária út sarkán. Régebben itt Shimano termékeket árultak nagykeráron. Állítólag néhány akadékoskodó miatt szüntették be, azóta inkább kerülöm. No nem a Shimano hiányzik, hanem a használható termékek. A Jaxon pontyozó botját próbálta egy jó barátom. Az öt kiló körüli hal alatt recsegett-ropogott minden ereszékében illesztésénél. Sikeres szákolás után azzal a lendülettel el is adta.Máig rejtély nekem, hogy egy ilyen termékskálát miért kellett ezzel az ABSzolút Fishing dologgal megfejelni. Bátorság kell ahhoz, hogy valaki egy ilyen weblapot össze (ne) hozzon, s széles körbe tegye nevetégessé magát Gizikével, akinek mint tudjuk, bátran a seggére verhetünk. Tök jó, hogy már van magyar orsó is, de én ennek nem tudok így örülni. Majd ha itthon gyárják, s hozza példul az egykori MOM minőségét, már amennyiben egy optikai cikket lehet egy orsóhoz hasonlítani.
             Csalizóbojlit (sic!) vettem hosszas rábeszélésre, egy kiolvashatatlan legyel vackot, valami Baits. Próbáltam keresztülfúrni máig nem sikerült. Végén poénból kalapáccsal üllőn össze akartam törni egy szemet, azóta úgy néz ki a garázs, mintha átvonult volna rajta a II. ukrán hadtest gépesített lövészdandárja. Keményeb, mint a dunai kavics, íze, szaga annyi van, mint egy bútorlapnak. Hagyjuk...
             Életunt, savanyú kiszolgálás, sovány kínálat szörnyű minőségben...
             Sok-sok jóindulattal SEM Ajánlott!

                  A másik gyöngyszem kinn van Uránvárosban az ÉBDHE irodája mellett. Kedves, szívélyes hölgy áll a pult mögött. Belépve kellemes illatkavalkád csapja meg az orrunk, egészen hagulatos hely. Kínálat szempontjából, mindenből egy kicsi felállás van. Megpróbálnak mindenkit kiszolgálni, kicsit a már korábban megismert Carp Hunterre emlékeztet. Azt hiszem, ha azt állítom, hogy a Moontól a Shimanoig terjed a paletta, akkor talán sikerült érzékeletni. Áraiban is átlagos, éppúgy mint az egész üzlet úgy általában.

             Nem tudok semmit kiemelni pro vagy kontra, a szürke kis üzletről, de nem tesz neki jót, hogy olyan centrum fekszik a tőszomszédságában, mint a Rácvárosi.
Nem rossz...
            

            Egyik kedvencemmel a kertvárosi FEMÁ-nál álló Top Fishing horgászbolttal. Azt hiszem a pécsi-baranyai horgászoknak nem kell bemutatni Regős „Bendi” Györgyöt. A kis üzlet a „BBB” (Bendi bojlis boltja) jegyében nyílt ugyan, de minden műfaj szerelmese talál magának való terméket a horogtól a twisteren át a pergető botig. A város legdrágább horgászüzlete, de itt kizárólag a bevált, megbízható cikkeket árusítják a maguk hírnevére igencsak vigyázó –leginkább nyugati- gyártóktól. Az olcsó utánzatokkal itt nem lehet találkozni, de ennek ára van. Nehezen tudok elképzelni olyan, gyakorlati értékkel bíró eszközt, amit itt ne találnánk meg, minimum Berkley, Fox, Manns nevek  jelezte minőségben. Élő csalik, bojli összetevők, táborozási kellékek arzenálja található, s szerintem a Dél-Dunántúl legnagyobb választéka itt található bojlikészítés terén. A legfrissebb helyi és merenyei információkat is be lehet szerezni.

            A különösen ajánlott minősítésről az átlagnál magasabb árai miatt csúszik le, így be kell érnie az Ajánlott minősítéssel.

 

           

Közvetlen mellette egy zsebkendőnyi kis helységben működik a Jégmadár. Sajnos az eladó személyéről nem tudtam meg túl sokat, de annyi kiderült, hogy egy rendes, készséges, segítőkész úriember vezeti a boltot. Jól megfér egymás mellett a két üzlet, ámbár én itt leginkább csak a ragadozók megfogásához szükséges eszközöket kerestem, és találtam. Árai szolidabbak, mindenből tartanak, igaz, csak egy kicsit, de így is elég zsúfolt az üzlet. Különlegességeket, újdonságokat ne itt keressünk.

Teljesen átlagos kínálata, szürkesége miatt semmi olyan pluszt nem találtam benne, amitől egy hajszálnyit is különb lenne, mondjuk egy meszesi vegyesbolttól.

Némi jóindulattal: Nem rossz…

 

Amilyen borzalmas a Fishmaster weblapja, olyannyira jó belépni mindkét üzletbe. Kertiben  Peugeot kereskedés mellett a junior, a plázánál pedig az „old version” található. Kínálata valahol az előző kettő üzlet közé tehető, de rendelésre gyakorlatilag bármit beszereznek. Én egy Balzer szett-táskával próbálkoztam, sikerrel. A Shimano paletta legtöbb terméke elég baráti áron hozzáférhető, de gondoltak az aprócikkeket, etetőanyagokat, magvakat vásárlókra is, finoman szólva van miből válogatni. Az eladók segítőkészek, készségesek, udvariasak, s informatívak a környék fogásairól, híreiről, de kábé annyira barátságosak, mint egy vécésnéni.

Egy paraszthajszállal ők is lecsúsztak, így csak Ajánlott-ak.

 

A Kettnert talán senkinek sem kell bemutatni. Már a cocializmuszban is megcsodálhattuk a méregdrága bicskákat, ruhákat a kirakatban, így elég megdöbbentő, hogy a szabad piacgazdaság kora gyakorlatilag annyi hatással volt rá, mint a belpolitikánkra egy forgalomlassítás. Ha a Top Fishing a megbízható, akkor ez a gagyi. Az árszínvonal ugyanaz, a  pult mögött álló szakértelmet meg össze sem lehet hasonlítani. Alapesetben egy hétvégi úszózáshoz itt lehet pótolni mondjuk az úszót, vagy a horgot, de mást nem nagyon. Azt hiszem a vadászokon kívül a kutya se vásárol itt. Az meg már csak a hab a tortán, hogy ha az eladó nem lát bennünk potenciális vevőt, minimum ezres értékben, akkor a hangnem picinyt érdesebbé, a modor picinyt darabosabbá válik. Jó néhány dolgot kerestem már ott, egy sem volt. Találkoztam viszont egy olyan botcsodával, ami egyszerre teleszkópos, feeder, egy rácsavarható taggal(!) pedig match…

Nem ajánlott
 

Carp Hunter: Múlt héten betértem egy rövid vizitálás, és esetleges vásárlás szándékával a tavaly nyílt pécsi üzletbe. A bolt neve pontyfixált világunkban érthető ugyan, de még sem fedi teljesen a profilját. Megtalálható itt a bojlikészitéshez szükséges összetevők mellett a műfaj legtöbb kelléke, úgymint pontyzsákok, táskák, ruhák, orsók, zsinórok, aprócikkek. A klasszikus nehéztüzérséget kedvelők is találnak kedvükre valót. Találtam olyan "matchbotot", amit harcsázónak néztem rövid, nagyon vastag teste, és súlya miatt. A hagyományos sárgavégűek is kaphatóak, tehát az idősebb korosztállyal is számolnak a srácok. De természetesen a ragadozókra utazó sporik is válogathatnak botok, zsinórok, wobblerek, s más fontos alkalmatosságok között. Persze amint az elvárható, csalihal, giliszta, csonti is van. Ja, és mindez mit sem ér, ha nincs min felkínálni: kevés helyen van ilyen kínálata a lékhorgászathoz gyártott eszközökből. Egy sarokban néhány használtcikk is helyet kapott. Igaz, ezek bojlis botok: Fox, M-Class, Sportex, -ez utóbbi kábé annyiba taksál, mint egy bal vese Moldáviában.

            De mielőtt valaki ott keresné a legújabb Rod Hutchinson cuccokat, vagy Blue Fox villantókat, fájdalom, de ki kell ábrándítsam, mindenből egy-két félét tartanak csak, azt néha csillagászati áron.

            Végszükség esetén
 

            Rácvárosban sokan ismerik a tavalyi Challenge Week győztes Péter Krisztián által működtetett Ráczvárosi horgászboltot.
Belépés előtt már az ajtón szembe tűnik az összes hivatalos közlemény a környékbeli vizekről. Benn jobbról egy hatalmas pult, balról egy boterdő fogad. A tartók mögött táskák, rod-podok, ruhák tömege. Leghátul a polcon közel teljes Top-Mix, Lantos, Silver Baits, Ultrabait szortiment, az amuretetőtől a tojásalbuminig. Rablózóknak négyzetméternyi felületeken virít a különféle támolygó, körforgó, satöbbi… Aprócikkekből a forintosoktól a prémium kategóriás angol, japán cuccokig. Rendelésre szinte bármit meghoznak. Orsóból szintén elég terjedelmes lenne még a márkákat is felsorolni. Áraiban elfogadható, Krisztián pedig nagyon türelmes, segítőkész, na meg profi horgász.

            Párszor már becsapódtam, nem tudom minek köszönhetően, de pl. a Pelzer feliratú csomagban a jelzett 2 méter hosszú, 2mm átmérőjű gubancgátló cső helyett egy hatvancentis, büdös, merev, 4 mm átmérőjű vacak volt.

            A megközelítés nem egyszerű, ennek ellenére: Különösen Ajánlott

A tesztbe nem került be minden üzlet. Várom a kedves olvasó további hozzászólásait. A bemutatott boltokban több alkalommal mint egyszerű vásárló vettem néhány terméket, érdeklődtem, kérdezősködtem. Legjobban a Péter Krisztián vezette Rácvárosi bolt teljesített. Második és további hely nem kerül hírdetésre, de ha választanom kell akkor inkább a Top Fishing, esetleg Fishmaster. A többibe csak végszükség esetén, ha elfogy a csonti...

Címkék: on off

A bejegyzés trackback címe:

https://fishtechnics.blog.hu/api/trackback/id/tr8145143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stoki 2007.03.11. 12:27:42

NA ez szépen sikerült, jól összefoglaltad a pécsi boltok kínálatát. Kiegészítésként, és saját véleményem szerint:

Jégmadár:
Azt gondolom ez a kisebb pénzű pecások boltja. A hétköznapi horgászatokhoz szükséges minden fontos dolog megtalálható, az árszínvonal mondhatni alacsony. Érdemes betérni ide, ha csak hétvégére szeretnénk feltölteni csalikészletünket. Én vásároltam náluk már orsót, a kiválasztásnál szakszerű, a funkcionalitást előtérbe helyező segítséget kaptam, az eladó mindíg kedves és segítőkész. Aki olcsón szeretne felszerelést vásárolni annak is érdemes pár pillantást vetni a bolt egyébként szegényes kínálatára, néha találni egy egy jó darabot némivel olcsóbban mint máshol. Aki valamilyen módszerben kezdő felszerelést keres annak is érdemes bemenni, hátha talál egy olyan felszerelést ami még jó minőségű, de ára nem több annál, hogy még érdemes legyen első próbálkozásainkkal tönkretenni. Volt velük garanciális ügyem is, melyet nagyon hamar és készségesen intéztek, kérdések nélkül.


Fishmaster:
Bevásárlásaim gyakori helyszíne, mert útbaesik a munkahelyem és a lakásom közötti úton. A választék kitűnő, mind felszerelés, mind csali tekintetében, a kiszolgálás szakszerű, ám tényleg nem túl barátságos. Bár a Fiatalabb eladók azér készségesebbek. A honlapja tényleg borzasztó.


Kettner:
Én valahogy nem szeretem az olyan horgászboltokat, ahol belképéskor nem érződik a különféle csalik illata. Valahogy ez jelenti számomra a horgászbolt "feelinget" na itt ilyenről szó sincs, egyszóval jellemezve talán úgy tudnám leírni steril. Horgász ide egynél többször nem tér be az egészen biztos. Mind árukínálatában, mind kiszolgálásban gyatra.

Ráczvárosi horgászbolt:
Állíthatom a város legjobb horgászboltja, komoly szakértelem jellemzi, ez már az árukínálatán látszik. Bár nekem kiesik, mégis szeretek ide betérni, mindenkinek ajánlom.

Üdv:
Stoki




xenium 2007.03.11. 13:07:31

Hat, koszi ez kimerito volt, jo ertelemben! Koszi szepen.
En eddig a Kettnert hasznaltam,de nem ajanlom senkinek... na most hazudok, mert az utobbi idoben voltam vagy ketszer a Meszesi horgaszboltban, ahol az elado meglepoen kedves es segitokesz volt, ha nem is egy oriasi bolt...
Azthiszem meglatogatom az ajanlott uzleteket, legkozelebb Aprilisban.
Jo az oldal igy tovabb...mentve konyvjelzokent...
Udv

FishTechnics 2007.03.11. 21:54:46

Még korán sincs vége, ez csak az első rész volt, de mivel rengeteg bolt van a városban, lesz még egy. Igyekszem rövid, tömör lenni, így is elég hosszú...
Jó szórakozást.

Stoki 2007.03.12. 13:09:18

Ja és a récvárosi weblapja:
rud-kft.internettudakozo.hu/cegbemutato.htm

Üdv:-S-
süti beállítások módosítása