Rovatok


Fishtechnics az IWIW-en, hogy megismerjük egymást!

Hirdetés

Keressük a hónap horgászát!

Küldd el a neved,a fogot hal adatait, fotóját, fogás körülményeit IDE! fishtechnics@gmail.com

Hol horgásszak? Tótérkép és infobázis

Friss topikok

  • Mátyásné Siklódi Rita: Sziaszt, Ilyen vagy X2, illetve energoteam kapásjelzőre lenne szükségem 1 eltörött a 6 bol. Ha tud... (2022.08.01. 15:30) B. Richi Falcon STL kapásjelző szett
  • Kuku: A kecsegének felfelé kunkorodó pinokkió orra van. :) Ez a legszembetűnőbb. Illetve a színe általá... (2013.06.27. 10:24) Rábai fogások
  • FishTechnics: Reméljük, hogy a hölgy nem azonos a pornósztár Anita Dark "művésznővel"... A fotók alapján, én ne... (2012.01.04. 14:55) Szőke ciklon és a henteskés
  • Anno Blogger: Sziasztok! Szeretnék ajánlani egy érdekes szolgáltatást, gondolom itt a helye, biztos nálatok is ... (2010.06.12. 17:19) Vásárlás külföldről - eBay
  • FishTechnics: A rendeléshez elsősorban angol nyelvtudás kell. Meg kell nézni, hogyan szállítanak, mert a hazai p... (2009.02.27. 14:34) Horror drágulás a horgászpiacon

Képgaléria

Versenynaptár - Országos, Részletes

FishTechnics

Csalik, beszámolók itthonról, külföldről. Érdekességek a pontyozás világából, úgy, ahogy máshol nem nincs!

Stoki: Kovácsszénájai tó

2007.03.11. 21:40 | FishTechnics | Szólj hozzá!

Stoki jó példával járt elől, egy tóbemutatót küldött Kovácsszénájáról, egy kis baranyai faluban található festői vízről.

A kovácsszénája tó pici szívem csücske, így amit írok elfogult lesz, de remélem így is sikerül némi képet adnom erről a gyöngyszemről.
A tavat Abaliget felől kell megközelíteni, a falun túlhaladva (és a faluban található „gumitónál” véletlenül sem megállva) a falu után kb. két km-el jobbra fordulunk, majd párszáz méter kocsikázás után újra jobbra a bekötőúton. A pici falun áthaladva felmegyünk a gáton, és rögtön a szemünk elé tárul a Mecsek völgyei közt elterülő csodás kis tó. A parkoló mellett található a büfé és a halőrház. A büfében sok minden nincs, de néha kapható pióca, és persze sör, cigi, ami a pecához elengedhetetlen. Itt egyből döntés elé kényszerülünk, hogy a gáton keresztül a tó nyugati, vagy továbbhaladva a keleti partját válasszuk. Én lustaságom miatt eddig a keleti partot preferáltam, bár ha a tó végére szeretnénk eljutni azt így is jó negyedórás kutyagolás után tudjuk elérni. Mielőtt letelepszünk érdemes egy sétát tenni, hogy kiválasszuk a megfelelő helyet. Már a halőrház közelében is érdemes leülni, annak, aki nem szeret gyalogolni. Én általában tovább megyek kicsit az erdő felé, szeretem a csendes nyugodt helyeket. A tó déli része mélyebb, míg a befolyó közeledtével egyre sekélyebb. A „csobogó”-nál vékonyra szűkül, ahol bár sok az akadó, az oxigénben dús víz miatt jó zsákmánnyal kecsegtet (bár én még nem próbáltam meghorgászni azt a véget).

            Mivel a tavat 1999-ben leengedték, és a halállományát lelopták, kapitális halakra ezen a vízen nem számíthatunk, viszont a gyakori telepítések miatt jó ponty, süllő és keszegállománnyal bír, az amúr is megtalálható benne. Ami engem a tóban megragadott, az a festői környezet. A Mecsek lankái körülveszik a tavat és a horgász, amint lepakolt, mintha egy más, eddig érintetlen vidékre ért volna. Háta mögött erdő, előtte a víz. Saját tapasztalataim alapján az időjárás szélsőségeitől is némileg védett, volt éjszaka hogy körülöttünk folyton dörgött az ég, de a völgyet nem érte el az eső. Komoly szél sem lepett meg még a parton, domborzatilag jól védett.

            Bevallom a tó számomra az éjszakai pecák helyszíne elsősorban, nappal keveset voltam kint. A táj vadregényessége, érdekes, izgalmas hangulattal telik meg éjszaka. Nincs is szebb látvány annál, amikor az úszó világító vége eltűnik a víz alatt, vagy a világító kapásjelző őrült táncba kezd, mialatt „valaki „ kikívánkozik a vízből.

A tóba nyáron afrikai harcsát telepítenek, érdemes ezekért a sportos ragadozókért is kilátogatni, aki még nem találkozott bajszos barátaink „néger” rokonával, kellemes meglepetésben lesz része, ha horgára akad egy komolyabb példány.
A tavon csónakbérlési lehetőség van a halőrháznál. Érdekes, hogy a napijegy megváltásánál (2000Ft) elveszik a horgászigazolványt, amit csak a horgászat végén adnak vissza.

            Összességében a tavat mindenkinek ajánlom, aki szeret csodás környezetben eltölteni egy napot, vagy éjjelt horgászat közben, szereti a festőien szép tájakat.

 
Stoki
 

Címkék: tavak

A bejegyzés trackback címe:

https://fishtechnics.blog.hu/api/trackback/id/tr8745481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása