Rovatok


Fishtechnics az IWIW-en, hogy megismerjük egymást!

Hirdetés

Keressük a hónap horgászát!

Küldd el a neved,a fogot hal adatait, fotóját, fogás körülményeit IDE! fishtechnics@gmail.com

Hol horgásszak? Tótérkép és infobázis

Friss topikok

  • Mátyásné Siklódi Rita: Sziaszt, Ilyen vagy X2, illetve energoteam kapásjelzőre lenne szükségem 1 eltörött a 6 bol. Ha tud... (2022.08.01. 15:30) B. Richi Falcon STL kapásjelző szett
  • Kuku: A kecsegének felfelé kunkorodó pinokkió orra van. :) Ez a legszembetűnőbb. Illetve a színe általá... (2013.06.27. 10:24) Rábai fogások
  • FishTechnics: Reméljük, hogy a hölgy nem azonos a pornósztár Anita Dark "művésznővel"... A fotók alapján, én ne... (2012.01.04. 14:55) Szőke ciklon és a henteskés
  • Anno Blogger: Sziasztok! Szeretnék ajánlani egy érdekes szolgáltatást, gondolom itt a helye, biztos nálatok is ... (2010.06.12. 17:19) Vásárlás külföldről - eBay
  • FishTechnics: A rendeléshez elsősorban angol nyelvtudás kell. Meg kell nézni, hogyan szállítanak, mert a hazai p... (2009.02.27. 14:34) Horror drágulás a horgászpiacon

Képgaléria

Versenynaptár - Országos, Részletes

FishTechnics

Csalik, beszámolók itthonról, külföldről. Érdekességek a pontyozás világából, úgy, ahogy máshol nem nincs!

Malomvölgyi kettes (Stoki)

2007.03.24. 21:04 | FishTechnics | 2 komment

Stoki újabb cikkel örvendeztet meg minket, Pécs környékének egyik leglátogatottabb vizéről.
   Pécs közvetlen közelében, saját lakhelyemtől alig 15 perc sétára található tó, méltán Pécs egyik legkedveltebb horgászvize, egyrészt az előbb említett közelség miatt, másrészt a szépen karbantartott, parkosított környezet miatt, ami a horgászaton kívül más szabadidős tevékenységeknek is otthont ad, legyen az, kocogás, kerékpár vagy akár télen a korcsolyázás.
            A tó területe a környék pár hektáros gumitavaihoz képest jelentős, 20, 5 hektárjával, és számos horgászhelyével kellemes időtöltésnek lehet helyszíne. Sokan fitymálva beszélnek a tóról, miszerint nincs abban rendes hal, de saját fogásaim ékes példái annak, hogy mégis érdemes kilátogatni a vízre.
            A tó napi közönsége a közeli panelrengetegből érkező húshorgász „nyugdíjas kommandó” akik a horgászhelyek jó részén fellelhetők. Szokásos módszerük a hagyományos fenekezés, tapasztalataim szerint vaskos kötelekkel és azokon hatalmas vasmacskákkal felszerelve. Ennek következtében egy jól elhelyezett etetéssel, és a szerelékünk finomításával komoly sikereket érhetünk el a tó halainak megtizedelésében.
De ne szaladjunk ennyire előre, lássuk milyen környezetben, és hol helyezkedik el gyakori horgászataim kedvelt helyszíne.
A tó a Pécs táblát elhagyva pár száz métert Kökény felé haladva egy erős jobbos után, majd százméternyi zötyögést követően érhető el. A tóhoz két parkoló tartozik, egy ingyenes és egy fizetős, őrzött a büfé mellett. Jómagam a fizetőst preferálom, hiszen ott parkolva a büfében megvehetem a napijegyet mely 1700 jó magyar pénzt kóstál. A tó északi részét egy völgyzárógát zárja le, ahonnan ráláthatunk a vízfelület majd teljes nagyságára, és kényelmesen kiválaszthatjuk a számunkra ígéretesnek tűnő területet. A tó keleti és nyugati részén is majdnem végig húzódnak a horgászhelyek, déli egyharmadát kíméleti területnek jelölték ki. Mivel a helyi erőktől azt lestem el, hogy a nyugati oldal eredményesebb, és saját tapasztalataim alapján a keletit akadósabbnak találtam én előbbit támadom általában. Szép fogást mindkét oldalon láttam már minden fajtából.
Mit is foghatunk itt? Kérdezhetnénk, és erre válaszolva előkerül a tó legnagyobb előnye és egyben hátránya is. A tó összetételét 2 rész kárász és egy rész víz alkotja. Ezek a mohó pontyfélék minden csalit felvesznek, ami szájukba fér, és eszetlen sebességgel rángatják a vízbe a botokat, vagy legalábbis kísérlik meg azt. Matchbottal, finomszerelékkel, élvezetes szórakozás percenként terelni ki őket a vízből.  Egy jobb délután úszóval fejenként 10 kilókat lehet kifogni belőlük, melynek a fent említett fő közönség örül is, hisz mindig van mit a serpenyőbe rakni mamának este. Ennek tudatában mondhatom, a fogás garantál, ám nem feltétlen álmaink hala jelentkezik elsőként a horgon.  Él azonban másféle hal is a vízben. Szinte minden alkalommal sikerült pontyot fogni, melyek nagy részét a nem túl súlyos 1-2 kilósok adják. Sikerült itt már amúrt is horogra csalni, nekem sajnos még csak egy „hármaskát”, de állítólag komolyabb torpedók is szaggatják a zsinórt. A helyiek szerint a nyugati oldal gát közeli öblét érdemes vallatni.  A víz komoly csukaállománnyal bír, ezek közül került ki eddigi legnagyobb halam is, mely egy majd 6 kilós krokodilpofájú volt a nyáron. Csukára pergetve, úszóval, élőhallal egyaránt érdemes próbálkozni, mely közben süllő, balin vagy akár harcsa is akadhat a horogra. Nyáron afrikai harcsát telepítenek.
 A vizet folyamatosan, három hetente telepíti kezelő egyesülete, a Pécsi HE. Nyáron éjszakai horgászatra van lehetőség hétvégénként, télen lékhorgászni is tud, aki szeret ráfagyni a tóra.
Mindenkinek ajánlom a vizet, aki szeret szép környezetben pecázni a város közelében, és szereti, ha biztosan akad valami a horgára.
 
Stoki

Címkék: tavak

A bejegyzés trackback címe:

https://fishtechnics.blog.hu/api/trackback/id/tr6350529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FishTechnics 2007.03.25. 18:38:43

Respekt!

Nekem kevés jó tapasztalatom van Malomvölggyel. A "nyugdíjas kommandó" általában már-már zavaró lenézéssel viseltet a fiatalság iránt, de a kevésbé kezekész öreg rókák néha bődületes keresztbedobálásokra, rádióbömböltetésre, ordítozásra, ordenáré vilekedése képesek. Valamint minden olyan nyűge megvan, ami egy városmenti tónak a sajátja lehet. Én inkább a Pécs környéki falvak tavait preferálom: Szőke, Pogány, Misleny, Kökény, bár ez utóbbiban a törpék katasztrófálisak.

Podi 2007.03.28. 19:01:04

Köszönjük Stoki a tartalmas leírást !!
süti beállítások módosítása