Rovatok


Fishtechnics az IWIW-en, hogy megismerjük egymást!

Hirdetés

Keressük a hónap horgászát!

Küldd el a neved,a fogot hal adatait, fotóját, fogás körülményeit IDE! fishtechnics@gmail.com

Hol horgásszak? Tótérkép és infobázis

Friss topikok

  • Mátyásné Siklódi Rita: Sziaszt, Ilyen vagy X2, illetve energoteam kapásjelzőre lenne szükségem 1 eltörött a 6 bol. Ha tud... (2022.08.01. 15:30) B. Richi Falcon STL kapásjelző szett
  • Kuku: A kecsegének felfelé kunkorodó pinokkió orra van. :) Ez a legszembetűnőbb. Illetve a színe általá... (2013.06.27. 10:24) Rábai fogások
  • FishTechnics: Reméljük, hogy a hölgy nem azonos a pornósztár Anita Dark "művésznővel"... A fotók alapján, én ne... (2012.01.04. 14:55) Szőke ciklon és a henteskés
  • Anno Blogger: Sziasztok! Szeretnék ajánlani egy érdekes szolgáltatást, gondolom itt a helye, biztos nálatok is ... (2010.06.12. 17:19) Vásárlás külföldről - eBay
  • FishTechnics: A rendeléshez elsősorban angol nyelvtudás kell. Meg kell nézni, hogyan szállítanak, mert a hazai p... (2009.02.27. 14:34) Horror drágulás a horgászpiacon

Képgaléria

Versenynaptár - Országos, Részletes

FishTechnics

Csalik, beszámolók itthonról, külföldről. Érdekességek a pontyozás világából, úgy, ahogy máshol nem nincs!

Királyok ölében: Chub Cyfish (with english version)

2007.04.11. 22:04 | FishTechnics | Szólj hozzá!

Amikor kipróbáltam az RP sátrat, úgy jártam, mint a fővárosi süket fradista a tizediken: Fly Star a király, a többi csak drága vacak... No mielőtt a kedves olvasó elküldené kedvenc pszichiátere telefonszámát, gyorsan hozzáteszem, hogy nem minden alap nélkül, mert a kedves drága állja a szelet, vizet, vihart, könnyű, egyszerűen felállítható, mi kell ennél több? Mondjuk könnyen fel lehessen benne állítani egy ágyat, és könnyen, mit több, gyorsan ki lehessen mászni belőle.

            Spikenál találkoztam először a Chub Cyfish sátrával. Az első percek olyasfajta derűt csaltak arcukra, mint Matisz nagypapa „Mitulás bátija” egyik kereskedelmi kanális műsorában. A nem túl bonyolult szerkezet használati leírását még véletlenül sem olvastuk el, így hosszú és vidám percek elé néztünk. Pontosabban néztem, mert Spike úgy döntött, ha már amúgy is van sátorállítási gyakorlatom, meg az eső lába is lóg, ugyan bökjem fel a jószágot én, addig ő hordja a felszerelést. A használati leírást, mint lenni szokott, persze ki se nyitottam. No, szépen széthajtogattam a földön, azaz, hajtogattam volna, de magába a sátor anyagába van beledolgozva 3*3 darab cső, ami ugye a merevítést, és a tartást hivatott biztosítani, ami miatt ez nem igazán sikeredett. Némi igazgatás után elkezdtem összedugdosni a csődarabokat. Tudni kell, hogy mindegyik végei spéci kiképzést kaptak, így tökéletesen illeszkednek egymásba, de kevés helyet hagytak az állítgatásra, pontosnak kell lenni, mert a csövek igencsak bele vannak passzítva a darabok az anyagba. Varrásról ez esetben nem beszélhetünk, talán csak a tépőzáraknál, és fém cippzáraknál, de ott is inkább össze van sütve, vagy forrasztva maga az anyag, szóval nem fog itt-ott, az apró lyukakon beszivárogni a víz. Az alapterület nagyjából egy nyújtott hatszöget formáz, így a Winter skin, magyarul a plusz külső borítás, -amit szerencsére nem kell külön megvenni- felhelyezése is kalandos lehet. Szóval ott tartottam, hogy nekiláttam a merevítőket összetolni. A harmonikaszerűen szétnyíló sátrat a csövek úgy tartják, hogy nagy, mintegy 165 cms magassága ellenére sem borul fel. Különösen, ha az alján végigfutó szalagot rögzítjük. Egy plusz merevítő még mindig van, ez a földtől a tetőig futó, rugalmas aluminiumrúd gondoskodik arról, hogy ne bukjon hanyatt, vagy orra a tákolmány.

            Az angol sátraknak megfelelően, ebben sincs fix alj, hanem csak kivehető. Rögzítését én utólag javaslom, mert akkor nem az összeszerkesztett sátrat kell felette kupolaszerűen forgatni, olyan mozdulatokkal, mint egy hormonzavaros csimpánz. Az alj –groundsheet- rögzítése tépőzárakkal, ill. leszúró vasakkal történik. Ezek egy műanyag fogantyúval ellátott, rozsdamentes, nagyon masszív darabok, határozottabb jellemű, vagy gyengébb idegzetű kalapáccsal is nekieshetnek, legfeljebb tönkreverik a jó kis kézreálló markolatot, de nehezen fog elhajlani az biztos. Ja, minden kiegészítőt egy vastagon párnázott, erősen kivarrt tokban adnak, így nem fog semmi kibökni semmit szállítás, rakodás közben. A talajhoz való rögzítésnél nincsenek madzagok, -amelyekben olyan jókat lehet hasalni éjjel- hanem egy különleges szerkezettel –a fent taglalt 3 darabból álló 3 db acélcsővel- oldották meg. Képzeljünk el egy cikkelyeire bontott narancsot. (Bocs, de most a szegfű nem kóser.) Ha leteszünk kettőt egymással szembe, és szépen rakosgatjuk rájuk a további gerezdeket, akkor egy félgömböt kapunk. Na, egy Cyfish felállítva pont így néz ki, csak nem olyan szép szabályos félgömb, hanem jóval darabosabb formájú.

            A belsejébe tényleg csak annyi ember fér el –ággyal- ahány személyes a vityilló-szóval nem érdemes ezen spórolni, mert két ágy egyszerűen fel sem állítható benne. Piszok magas, nem vagyok egy kis ember a 192 centimmel, de egy átlag magasságra felállított ágyon egyenesen ülve a fejem nem éri e a tetejét. A külső borításon méretes ablakok kaptak helyet, így a benti világosság egyszerűen megoldható –nappal. Az ablakoknak egy hátrányuk van, mégpedig az anyaguk. Ha esik az eső, akkor a cseppek valahogy szétkenődnek, megtapadnak rajta, és kb. olyan élesen lehet kilátni, mint egy Monet-kép kontúrjai. De biztosan van valami olyan agyag- Nikwax, stb- amivel lekezelve vízlepergővé tehető. Ez a kép nem a Cyfish ugyan, de az ernyős megoldás kedvelői hadd gyönyörködjenek!

            Összességében egy nem könnyen beszerezhető, tartós, nagyon jó használati értéket képviselő sátrat „kaphatunk kézhez”. Hátrányai a súlya, az ablak, no meg kell némi gyakorlat a felállításában. Anyaga jól tisztítható, nem ül bele a sár, kosz, és nem kell a feszítő madzagokban sem csetleni-botlani. Az egyszemélyes ára 100, a kétszemélyesé 160-180Ł körül mozog, amint mondtam külső borítással, és fenékkel. Figyelem, ezek gyakran a híres márkákhoz sem jár!

Különösen Ajánlott !!!








Based on the original and highly successful Cyfish, the New Cyfish has many new and advanced features which will make the bivvy more comfortable and versatile than before. The Cyfish now has a completely removable front panel which will allow the angler to use it just as an umbrella type system if required. The front panel features a two way door and interchangeable clear and Mosi windows. A full zip-in Mosi-panel and Overwrap are also included with the Cyfish. Other new features include a new mid-weight groundsheet with elasticated pegging system, inserts on all joints to prevent wear and allow a quick and easy setup. The whole bivvy can now be tensioned by three individual poles and shock corded pegging points for extra protection during extreme weather. Also included are waterproof side vents for extension leads and a handy clip in see-through bag to keep mobiles, keys and sounder boxes safe and dry. The Cyfish is also supplied with a full set of heavy duty T-Pegs.

 

The all new Cyfish+, now probably the most complete bivvy system available today. 

 

 

Cyfish Bivvy Configurations

Cyfish comes with a full zip-in Mosi-panel and an additional Overwrap.  This offers superb versatility and many different set-up configurations can be achieved to suit your individual preference.

Címkék: on off chub

A bejegyzés trackback címe:

https://fishtechnics.blog.hu/api/trackback/id/tr9357474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása