Rovatok


Fishtechnics az IWIW-en, hogy megismerjük egymást!

Hirdetés

Keressük a hónap horgászát!

Küldd el a neved,a fogot hal adatait, fotóját, fogás körülményeit IDE! fishtechnics@gmail.com

Hol horgásszak? Tótérkép és infobázis

Friss topikok

  • Mátyásné Siklódi Rita: Sziaszt, Ilyen vagy X2, illetve energoteam kapásjelzőre lenne szükségem 1 eltörött a 6 bol. Ha tud... (2022.08.01. 15:30) B. Richi Falcon STL kapásjelző szett
  • Kuku: A kecsegének felfelé kunkorodó pinokkió orra van. :) Ez a legszembetűnőbb. Illetve a színe általá... (2013.06.27. 10:24) Rábai fogások
  • FishTechnics: Reméljük, hogy a hölgy nem azonos a pornósztár Anita Dark "művésznővel"... A fotók alapján, én ne... (2012.01.04. 14:55) Szőke ciklon és a henteskés
  • Anno Blogger: Sziasztok! Szeretnék ajánlani egy érdekes szolgáltatást, gondolom itt a helye, biztos nálatok is ... (2010.06.12. 17:19) Vásárlás külföldről - eBay
  • FishTechnics: A rendeléshez elsősorban angol nyelvtudás kell. Meg kell nézni, hogyan szállítanak, mert a hazai p... (2009.02.27. 14:34) Horror drágulás a horgászpiacon

Képgaléria

Versenynaptár - Országos, Részletes

FishTechnics

Csalik, beszámolók itthonról, külföldről. Érdekességek a pontyozás világából, úgy, ahogy máshol nem nincs!

Tartós teszt: RP Outdoor No Compromise Fly Star sátor – Nem csak bojlizóknak

2007.01.06. 21:21 | FishTechnics | Szólj hozzá!

Négy éve vásárolta barátnőm ezt a nem éppen a bojlis cégek által gyártott sátrat. Azóta már a legkülönbözőbb helyeken és időjárási körülmények között használtuk, az erdélyi hóviharokban 1000 méter felett éppúgy, mint vadkempingnél, és horgásztúrán hetes esőben, erős szélben. Így tehát úgy érzem,hogy bár nem kimondottan bojlis sátorról van szó – mégis teljesen alkalmas egy több napos, vagy akár hetes túrára, és az ára is kedvező, bár első pillantásra a 65 ezer forintos ár nem tűnik épp alacsonynak. A No Compromise arra utal, hogy ez már a hegymászós felszerelések legmagasabb kategóriájába tartozik.
Horgásztúraim, sátorozásiam alatt mindig sok embert látok, akik pont a legfontosabb dolgon, a sátron spóroltak, aminek a beázása a törvényszerű vége, de láttam, hogy a „kutyaólat” végiggörgette a szélvihar a benne alvó aprócska leányzóval együtt a Rába-parton. Egyszer a szomszédok annyira beáztak, hogy minden ruha, hálózsák, csurom víz lett, egy nylon fóliában aludtak az utolsó két napon. Kemény lehetett…
Mivel egy meglehetősen rikító színű darabról van szó, ami ráadásul kevésbé magas bejáratokkal rendelkezik, így nemcsak pontyos (bojlis) horgásztúrákhoz ajánlanám. Akár egy erdélyi, felvidéki legyesnek is kitűnő fedelet nyújthat. A színe egy apróleveles álcahálóval orvosolható.

De lássuk a medvét! A sátor felépítése:

Duplafalú dóm sátorról van szó. A belsőt és a külsőt külön-külön kell felállítani, és külön merevítési, és rögzítési pontjai vannak, amelyek a talajon kapcsolódnak össze. Így a legnagyobb szélben is stabilan tart, s mégsem kell messzire kifeszíteni a zsinórzatot, így csökkentve az esélyét, hogy hasra essünk bennünk, ha a környéken bóklászunk éjjel lámpa nélkül.

A belső részt 4 keresztrúd tartja, kettő X alakban, egy-egy pedig előről, illetve hátulról öleli körbe a bejáratot. Oldalán tekintélyes szúnyoghálós szellőzők vannak, a tetején egy kis függőágyra emlékeztető zsebecske egy zsinórral, ami részben tárolóként, részben a világítás elhelyezésére is szolgálhat. Itt jegyezném meg, hogy a szellőzés fontosságára egy párásabb, melegebb napon nagyon felértékelődhet, viszont mégis úgy helyezték el, hogy 5-6 fokos hőmérsékletkülönbség egy-egy csípősebb hajnalon, nyitott külső bejárattal simán érezhető. Mivel a szellőzők nem túl magasan vannak, így a sátorfűtő berendezés is üzemeltethető benne.

Kétoldalt ugyancsak vannak ilyen hálós zsebek, meglepően rugalmas anyagból, amelyek nem nyúlnak ki az első használat után. A belmagasság 130cm, így egy bojlis ágy is kényelmesen elfér benne. Tapasztalatom szerint 3 személyes sátorról van ugyan szó, és el is fér 3 túrázó a motyójával, de mivel meglehetősen cuccos sport a horgászat, így nekünk inkább csak kétszemélyesként szolgál, úgy viszont nagyon kényelmesen elférünk benne.
A sátornak szabályos hatszög alakú az alapja, így ha berendeztük a fekvőhelyeket, a hátizsákokat, táskákat is úgy elrakhatjuk, hogy minden kéznél van, s mégis marad hely a mozgásnak. Belső méret 200*265 Az alapja 210T nylon PU kenéssel. Vízállósága: 10 000 l/m2. Ez nekem sem mond túl sokat, de egy szürkésbarna, vékonynak tűnő, de szakíthatalan, kibökhetetlen anyagot képzeljetek el. Az apró ágdarabkák, kövek sem szúrják át, hanem az anyag szépen rásimul, és körbeöleli az egyenetlenségeket.

A külső sátrat a belsőre terítve össze kell csatolni talajszinten a belső fülecskéivel, és a nagyobb bejáratot –mivel kettő van- egy rúddal (001-T6 alumínium elox. gold 8,5mm, 4x403 cm, 1x297 cm) kifeszíteni. A belső bejárata az adott fal teljes felületét képezi, külön ajtó, és szúnyogháló, ami összecippzárazható. A Cippzárak mindenhol fémből készültek, és dupla kocsival rendelkeznek, méretes fülekkel. Anyaga 185T pe Ripstop PU UV kenéssel 5000 l/m2 vízállósággal. A bejárathoz egy kisebb, és egy háromszor akkora elősátor vezet. Na, itt jön elő egy negatívum. Ez a modell nem rendelkezik hózáró szegéllyel, így egy nagyobb eső, ahogy felveri a port, az befröcsöghet az elősátorba, és a belső rész aljára, ha a külső rész felhelyezésénél nem voltunk elég éberek, precízek. De persze ettől még nem ázik be semmi, de jó tudni róla, mielőtt kitesszük a PVA-csomagot, vagy a cipőt szellőzni.

Ennek ellenére, ha a sátor jól van felállítva, ez a hiba kiküszöbölhető, de felállítás némi gyakorlatot igényel, nem árt ha nem a legnagyobb nyári vihar előtt csomag csomagoljuk ki először a szerzeményünket, hanem már előtte otthon az udvaron, vagy a nagyszobában összeraktuk néhányszor.
Az ajtók természetesen a sátor anyagából készültek, és a cippzárazás minkét oldalán külön-külön található feszítő zsinórzat. Még hátrány talán, hogy az ajtón elhelyezett áttetsző anyag ha vizes lesz, elég nehezen látható át, inkább csak a fényt ereszti át, de nehéz kilátni rajta. Ja, és csak rikító sárgában gyártják.

Előnyei összefoglalva: teljesen vízhatlan,könnyen összerakható, szétszedtető, szállítható, meglehetősen tágas, szélálló, gyakorlatilag feldönthetetlen, olcsó. 2 év teljes körű garancia jár hozzá, és minden alkatrésze külön is megvásárolható. Jó tanács: ne dohányozzunk bent, mert ha kiégetjük, ugrik a garancia, és elég drága dolog a javítás. Tudtommal a győri Korányi úti boltban felállítható, kipróbálható.
Szállítási méretei: 56x17x17cm, 4,95 kg.

Próba helyszínei: Tömörd, Zalaszentiván, Fogarasi havasok (900m-től felfele), 2002; Erdélyi gerinctúrák 800 métertől 2003-2004; Merenye, erdélyi gerinctúrák 2005; Merenye 2006.

Ára, állóképessége, minősége miatt lehetne jobb is, de alacson építése miatt csak az Ajánlott kategóriába fér bele.

Címkék: teszt

A bejegyzés trackback címe:

https://fishtechnics.blog.hu/api/trackback/id/tr626712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása